Blog


L’AMPA de l’institut va acordar en assemblea el dia 14 de novembre, publicar el següent MANIFEST a l’actual, en suport al col.lectiu docent.


Debat Electoral Educació: Les propostes dels polítics

El passat dimecres 13 de desembre el Marc Unitari de la Comunitat Educativa MUCE va organitzar un Debat Electoral en relació a l’educació amb set representants de les diferents opcions polítiques del parlament.

Una representació de l’Ampa de l’Institut hi va anar per saber de primera ma quines són les propostes i canvis que plantegen de cara a les eleccions del 21D.

El debat, moderat pel coordinador d’El Diari de l’Educació, Pau Rodríguez, es va celebrar  a l’Escola Ramón Llull on hi van participar els següents representants parlamentaris: Lluís Font (JxCat), Ignasi Garcia (ERC), Sònia Serra (C’s), Esther Niubò (PSC), Elisa de Mata (PP), Jessica Albiach (CeC) i Pilar Castillejo (CUP)

La sessió es va desenvolupar en tres blocs, cada participant disposava de tres minuts per a exposar la seva opinió sobre els temes següents:

1 Bloc: Model educatiu i model lingüístic. Laïcisme o religió. Adoctrinament de l’escola catalana.

2 Bloc: Inclusivitat. Segregació.

3 Bloc: Propostes de futur sobre finançament i millores (ràtio, barracons..).

En relació als temes tractats hem preparat un petit resum de les nostres observacions alhora que recomanem el següent enllaç per ampliar informació del debat

Totes les formacions polítiques estan d’acord en millorar el pressupost per l’educació i aplicar polítiques educatives per evitar la segregació. En relació a la inclusivitat també consideren positiu el decret que es va aprovar recentment en relació a aquest punt però creuen que és insuficient, la representant del PSC considera que no hi ha prou mitjans per aplicar-lo. En general estan d’acord en que cal augmentar el nombre de vetlladors. Quant al menjador, tots van mostrar preocupació reconeixent que calia una atenció especial: des dels menjadors universals de la CUP, l’augment de les beques menjador que proposa el PSC, la inclusió del menjador dins del projecte educatiu de CeC…. Tot i que tots es van mostrar partidaris de millorar la competència en anglès estan en desacord en el model lingüístic: el partit de C’S proposa un model de tres llengües vehiculars en el que des del cicle infantil i de forma progressiva s’aniria introduint la tercera llengua. La resta de partits són partidaris de mantenir el model d’immersió, ja que consideren que el seu èxit l’avala i així ho expressen clarament a excepció de la representant del PP que no ens va semblar que ho digués explícitament.

En relació a l’adoctrinament de l’escola catalana les actituds també són dispars: la majoria rebutgen les acusacions, C’s presenta un dossier amb 100 denúncies que la representant del PP admet però no manifesta una condemna contundent ja que considera que no es pot generalitzar. Pel que fa al laïcisme només la representant del PP considera que cal que  el currículum inclogui una cultura religiosa sense concretar quin ha de ser el ventall de religions. La CUP és l’únic partit que defensa una escola totalment pública i des de l’etapa 0-3, CeC proposa fer una revisió de l’escola Bressol i el PSC creu que cal augmentar el nombre de llars d’infants públiques. En relació als concerts C’s proposa que les escoles concertades no suposin una despesa extra per les famílies. JxCat i ERC coincideixen en la necessitat d’augmentar el personal docent i crear bons equips docents. ERC aposta per reduir ràtios per poder millorar l’atenció a la diversitat i coincideix amb el PSC en que cal un projecte de centre que s’adapti a l’entorn. Finalment, tots coincideixen en que cal atendre la desigualtat social i proposar polítiques per millorar la qualitat de l’ensenyament i en particular els cicles formatius (major nombre, augmentar oferta, formació professional dual…).

El MUCE ha publicat també un resum:

http://www.fapac.cat/sites/all/files/root/Arrel/P%C3%BAblic/FaPaC/Comunicats/171215-Comunicat-MUCE-demandes-debat-electoral-13D.pdf

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s